Reflex till hund – Reflexväst hund bäst i test 2024


Reflexväst för hund, det vissa kallar för reflextäcke, till din hund är ett måste på sena promenader och på vinterhalvåret. Att uppmärksamma bilister och fotgängare om att det är en hund på marken är viktigt både för din och hundens säkerhet. Det kan även förenkla för andra hundägare som ser att du och din hund är påväg, på så sätt behöver inte hundmötet komma som en överraskning.

Om du inte har tid att läsa hela testet rekommenderar vi dig Aveo reflexväst som är ett enkelt och bra alternativ som får din hund att synas i mörkret.

Läs även vår senaste guide för bästa flytvästen för din hund.

Reflexväst till hund – Bäst i test 2024

Reflexväst Breeder’s Pluss

När en hund är ute på gatan eller i svagt ljus kan det vara svårt att se den. Denna väst med hög synlighet gör att din hund syns bra i mörkret.. Den neongröna färgen gör att hunden sticker ut från omgivningen och bidrar även det till synlighet. Med sitt justerbara band och flertalet storlekar passar den här reflexvästen de flesta hundar.

Reflexväst för hund i neongrön

Aveo Reflexväst

Vad kan gå fel med en klassisk reflexväst. Det här är produkten för dig vars största prioritet är din hunds säkerhet. Reflexvästen är enkel att ta av och storleken kan justeras enkelt med justerbara remmar. Vidare säljs västen i flertalet olika storlekar och din hund håller sig säker, torr och varm.

 • Bra pris
 • Stor reflexyta
 • Vattenavvisande
 • Enkel att använda
Aveo reflexväst för hund

Hurtta Ranger Väst

Hurtta Ranger Väst är en varningsväst som passar vid alla tillfällen. Oavsett om ni ska ut på en mörk kvällspromenad, jakt eller vandring så ger Hurtta Ranger Väst er den extra säkerheten med hjälp av stora 3M-reflexer som ger er bra synlighet i mörkret. Reflexvästen har flertalet justeringsmöjligheter som gör att du enkelt får den att passa på din hund. Utöver att kragen kan justeras med kardborreband kan även storleken i midjan spännas åt med gummisnören för bästa passform.

 • Vattenavvisande
 • Material som andas
 • Kvalitativa reflexer från 3M.
 • Tålig och hållbar

Hurtta Rambler Väst

Hurtta Rambler Väst är Hurtta Rangers storebror. Utöver de vattenavvisande egenskaper som känns igen från Rangers är även Rambler värmande för din hund. Västen passar extra bra för jakt eller hundar som behöver lite extra värme vid långa mörka promenader.

 • Värmeisolerande
 • Handtag på ryggen, bra vid jakt
 • Bra reflexförmåga

Reflexväst Hund Trixie

Denna reflexväst från Trixie är en reflexväst till hund som är enkel att använda. Med kardborreknäppning och remmar för bakbenen är den här västen enkel att ta av och på hunden. Västen säljs i flertalet olika storlekar så att den ska passa just din hund.

 • Bra passform
 • Lätt material
 • Enkel att använda
Trixie reflexväst hund

Alternativ till reflexväst för hunden

Om du av någon anledning inte vill ha en reflexväst till din hund så finns det flera andra alternativ för att din hund ska synas i mörkret.

Lysande halsband

Om du vill ha en enklare reflex till din hund kan ett lysande hundhalsband vara ett alternativ. Halsbanden kan ofta variera mellan blinkande ljus och fast sken. Fördelen med lysande halsband är att de inte behöver få ljus riktat på sig för att synas.

Dessutom kan halsbanden även vara enklare att sätta på och ta av jämfört med en reflexväst, vilket kan resultera i att det enklare kommer till användning. Det som är värt att känna till innan du köper ett lysande halsband är om din hund är känslig mot ljus, vissa hundar trivs inte med att det lyser runt halsen och blir störda av det. Detta är ingenting du kan avgöra innan du har testat.

Därtill bör du även se till att välja ett halsband där batterierna går att ladda upp. Vi alla vet hur irriterande det är när man ska använda någonting och batteriet är slut, vårt tips är att ha två stycken halsband. På så sätt har du alltid ett laddat när du behöver det!

Ett perfekt alternativ är Basic Wide Led-Halsband.

Säkerhetslampor

Utöver lysande halsband finns det även säkerhetslampor som du kan koppla till din hunds befintliga sele eller koppel. Fördelen med säkerhetslampor är att du alltid kan ha dem på kopplet och aktivera när det behövs. Orbiloc säkerhetslampa gör att din hund syns på 150 meter och är dessutom vattentät. Med andra ord perfekt för sena sommardopp. Köp Oriboloc säkerhetslampa här.

Hundtäcke med reflexer

Ett alternativ till reflexväst till din hund är ett mer värmande hundtäcke med reflexiva egenskaper. Se vår artikel där vi går igenom vilka hundtäcken som är bäst.


Viktigt att tänka på vid val av hund-reflexväst

När du väljer reflexväst till din hund är det några saker som är viktiga att tänka på.

Se till så att reflexvästen passar med selen/halsbandet

Innan du köper en reflexväst för din hund, kolla så att den går att kombinera med det halsband eller sele som du och din hund använder. Ifall du inte vill göra hål i reflexvästen själv behöver du se till att det finns utrymme för koppel och sele.

Välj reflex av bra kvalité – Testa reflextäckets funktion

När du ska skaffa en reflexväst till din hund är det för din hunds säkerhet. Var därför noga med att välj en väst där reflexerna håller hög kvalité. Utan reflexväst syns du och din hund på ungefär 25 meters avstånd, med en reflexväst av god kvalité kan sträckan bli ungefär sex gånger längre, 150 meter.

Har din hund haft sin reflexväst ett antal år? Gå ut och testa funktionen på den. Kom ihåg att reflex är en färskvara som blir sämre med tiden. Normal hållbarhet för reflexer är ungefär tre år, om du däremot använder reflexen i regn eller om den utsätts för andra påfrestningar kan hållbarhetstiden vara kortare.

Kombinera reflextäcke och regnskydd

Vad är bättre än en blöt hund som syns? En torr hund som syns!
Många reflextäcken är utrustade med vattenavvisande material. Tänk efter om detta är viktigt för dig och välj i sådana fall en reflexväst som är vattenavvisande. På så sätt kan du kombinera säkerhet med bekvämlighet för både dig och din hund.

Välj rätt storlek vid köp av reflexväst till hund

Många reflexvästar och reflextäcken går att justera storleken på med hjälp av kardborreband. Om det inte går att justera storleken på reflexvästen eller täcket är det viktigt att du mäter din hund innan. Mät runt hundens bröstkorg och lägg på några centimeter så att västen inte sitter allt för tight mot kroppen.


Sammanfattning och resultat

Vår jämförelse visar att samtliga västar har mycket god reflexförmåga och kommer öka din hunds synlighet i mörkret. Det som skiljer sig åt är extrafunktioner så som fickor och möjligheter att justera passformen. I det här testet har vi två stycken vinnare, beroende på hur ditt behov ser ut. Aveo reflexväst är ett riktigt bra val för dig som är ute efter en klassisk säkerhetsväst av god kvalité. Västen är smidig att använda och syns bra i mörkret. För dig som vill ha en lite ordentligare varningsväst rekommenderar vi Hurtta Ranger Väst med högkvalitativa reflexer från 3M.

Läs även vårt senaste test av hundskor!