Hund-GPS bäst i test | Bästa GPS-tracker till hund

En GPS-tracker för hund är en enhet som används för att spåra en hunds position. Detta kan vara till stor hjälp för att hitta en borttappad hund eller för att hålla reda på var ditt husdjur befinner sig hela tiden. Det finns många olika typer av GPS-spårare på marknaden, och det kan vara svårt att avgöra vilken som är bäst för dig. I det här blogginlägget kommer vi att jämföra fyra olika hund-GPSer och lyfta fram fördelarna med varje produkt. Vi kommer också att svara på några vanliga frågor om GPS-trackers för hundar.

Om du brukar jaga tillsammans med din hund eller vara ute i naturen och låta hunden springa fritt är en hund-GPS en bra pryl för dig. Med en GPS-spårare kan du hålla reda på var din hund befinner sig och se till att den alltid kommer hem. Hund-GPSer fungerar genom att skickar signaler till satelliter som sedan beräknar var enheten befinner sig. Denna information kan du få tillgång till på din telefon eller dator, så att du alltid vet var din lurviga vän befinner sig.

Det finns många olika typer av GPS-spårare på marknaden. En del typer av hund-GPS kräver någon form av månadsabonnemang. Dock så finns det även alternativ där det räcker med att du har ett kontantkort hos en telefonoperatör som du laddar då och då. Vilken typ av GPS-spårare du väljer beror på dina behov och preferenser. Vissa typer har till och med en mikrofon så att du kan höra hundens omgivning.

För att hitta den bästa gps:en för hundar jämförde vi fyra olika produkter utifrån deras funktioner, användarvänlighet och kostnad.

Hund-GPS bäst i test

Tractive GPS-Tracker

Denna GPS-tracker från Tractive är en populär hund-GPS för dig som vill hålla koll på var din hund befinner sig.

Spåraren är liten, lätt och enkel att fästa i hundens halsband. Den har en mobilapp där du kan se ditt husdjurs rörelser i realtid.

Tractive har också flera olika smarta funktioner. Du kan till exempel få varningar när ditt husdjur går in i eller lämnar en förinställd zon som du ritat ut på kartan.

Dessutom kan du dela din hunds position med flera andra personer genom Tractives app. Utöver detta så är batteritiden runt 2-5 dagar och laddas fullt på enbart 2 timmar.

Till skillnad från Winnes GPS TK-909 kräver denna tracker ett månadsabonnemang för att fungera. Månadsabonnemang startar från 60 kr/mån.

Winnes GPS TK-909

Hund gps med mycket bra funktioner, app och lång batteritid.

Det här är en GPS spårare som är särskilt utformad för hundar. Den har en inbyggd mikrofon så att du kan höra hundens omgivning, någonting som brukar vara uppskattat vid jakt. Enheten kommer också med en egen mobilapp och webbplats där du kan spåra var ditt husdjur befinner sig när som helst, dag som natt!

Appen fungerar både till Android och iPhone och kräver inget abonnemang. Om du inte vill använda appen så kan du helt enkelt SMSa enheten och få en länk tillbaka med exakt GPS-position. Dessutom inkluderar TK-909 en larmfunktion i det fall du och din hund skulle hamna i en nödsituation tillsammans.

Då kan du enkelt trycka på knappen och ett skickas till ett förvalt nummer med er position. Enheten fästs enkelt i hundens halsband och är tålig mot regn.

Winnes GPS TK-911

TK-911 perfekt hund gps för den mindre hunden

För att passa lite mindre hundar har Winnes utvecklat TK-911. Den liknar TK-909, men har ingen inbyggd mikrofon. Batteritiden är cirka 5 dagar om enheten inte skickar signaler i realtid. Precis som TK-909 använder denna sig av Winnes egna app där du kan följa din hund i realtid, eller vi de tillfällen du önskar.

Appen och enheten kräver inget abonnemang för att fungera. IP klassningen på denna hund-gps är IP65 vilket innebär att den står emot och klarar av regn och fukt. TK-911 är perfekt för dig som antingen har en lite mindre hund och vill ha en smidig GPS, eller för dig som har sneglat på TK-909 men inte ser värdet av en inbyggd mikrofon.

Vad behöver jag för att få hund GPS att fungera?

För att komma igång med din hund-gps behöver du ett sim-kort i enheten, det är för att enheten ska kunna skicka din hunds position. När du ska välja ett simkort till din hund gps räcker det med att du väljer ett kontantkort från någon av de stora operatörerna. Dessa kort brukar oftast vara utan månadskostnad och att du laddar på det med exempelvis 100 kr. Tänk på att kontrollera följande saker innan du startar.

Kontrollera så att SIM-kortet inte har någon pinkod

Detta gör du genom att fråga operatören eller stoppa in sim-kortet i en telefon och avaktivera pin-koden. Därefter kan du stoppa in simkortet i gps-enheten igen.

Kontrollera så att det finns pengar på kontantkortet

Detta gör du genom att fråga operatören eller stoppa in sim-kortet i en telefon och avaktivera pin-koden. Därefter kan du stoppa in simkortet i gps-enheten igen.

Kontrollera ifall hund-gpsen kräver ett abonnemang

En del gps-trackers till hund kräver ett månadsabonnemang. Gällande de tre trackers vi har skrivit om ovan är det enbart Tractive GPS-tracker som behöver ett månadsabonnemang för att fungera. Om du inte tecknar ett månadsabonnemang till enheten så kommer du inte kunna använda GPS-trackern.

Vanliga frågor om gps-tracker till hund

För att hjälpa dig på traven gällande gps-tracker till hund har vi valt att svara på några av de vanligaste frågorna hundägare ställer sig innan de ska köpa en gps-tracker till sin hund.

Vilken hund GPS ska man köpa?

Den hund GPS vi rekommenderar är Tractive GPS-Tracker. Det är en mycket prisvärd GPS med en bra applikation, bra funktioner och lång batteritid.

Vad kostar en hund-GPS?

En GPS-sändare för hundar kostar vanligtvis mellan 500 och 1 500 kr, och de flesta runt 1 000 kr.

Kan jag använda en GPS-hundspårare i andra länder?

Ja, de flesta hund-GPS:er kan användas internationellt. Det är dock viktigt att kontrollera med din SIM-kortsleverantör att tjänsten är tillgänglig och fungerar utanför ditt hemland.

Hur länge räcker batteriet på en GPS-hundspårare?

Batteritiden varierar beroende på modell och användning men de flesta enheter håller för flera dagars användning. Vissa modeller kan erbjuda upp till 5 dagars batteritid beroende på signalstyrka och användningsmönster.

Kan jag spåra min hund om den är inne i huset?

GPS-signaler kan vara svagare inomhus vilket gör det svårare att få en exakt position. Även om de flesta enheter kan ge en ungefärlig plats, är noggrannheten högre utomhus.

Vilken typ av terräng kan GPS-hundspåraren hantera?

GPS-enheter har i Sverige väldigt hög precision. Om du någon gång har testat en löparapp när du varit ute och sprungit så har du antagligen märkt hur exakt GPSen kan vara. På så sätt kan en hund-GPS även vara till nöje efter avslutad tur för att se hur din hund har rört sig. Terrängen som GPS-spåraren kan hantera är därför inte ett problem.

Sammanfattning av Hund-GPS bäst i test

Hund-GPS är en bra pryl för dig som vill ha koll på var din hund befinner sig, eller bara föra statistik över hur den rör sig. Användningen av GPS för hundar har blivit allt vanligare under de senaste åren, vilket inte är förvånande.

Slutligen rekommenderar vi Tractive GPS-Tracker för dess fantastiska funktioner och långa batteritid. Den här GPS-trackern är perfekt för dem som vill hålla ett öga på var deras pälsvän befinner sig. Med en lång batteritid kan du vara säker på att din hund alltid är inom räckhåll.

Efter en lång dag i naturen kan hunden behöva svalka sig. Kolla in de bästa kylmattorna för hundar här.