Bästa hundtäcke 2024

Ett hundtäcke är ett bra sätt att hålla din hund varm när vinterns kalla dagar kommer. Utöver att skydda din hund från kyla kan ett hundtäcke hjälpa till att hålla din hund ren från slask och smuts under regniga och ruskiga promenader. 

Trots att ett hundtäcke kanske inte är vad din hund önskar sig i första hand så uppskattar många hundar ett hundtäcke. När din hund väl har vant sig vid att ha täcket på sig vid dessa promenader blir det snabbt ett måste för både dig och din hund. Hundtäcken kan ha olika egenskaper som skiljer sig mellan olika modeller, en del hundtäcken är mer värmande än andra och kan ha smarta extrafunktioner som reflexer och fickor. 

I den här artikeln har vi gått igenom marknaden för hundtäcken och valt ut det som vi anser vara de bästa hundtäckena 2024.

Vilket hundtäcke är bäst? Bästa hundtäcke 2024

Hurtta Expedition Parka

Hurtta Expedition Parka är ett hundtäcke som passar de allra flesta hundar. Med 11 storlekar och justerbar rygglängd, halsmått och bröstmått ger det här hundtäcket en perfekt passform. Med sin smidiga design är täcket lätt att ta av och på i samband med promenader och utelek. 
Utöver detta så är täcket både vattenavvisande samt utrustat med reflexer som gör att din hund syns i mörkret. När täcker har blivit smutsigt tvättar du det enkelt i 40 grader maskintvätt. 
Hurtta Expedition Parka finns även i färgerna grå och blå.

Varm hundtäcke - Hurtta Expedition Parka

Feel Active Reflective Vinterjacka

Vad är bättre än ett varmt hundtäcke? Ett varmt hundtäcke som syns! Detta är ett värmande hundtäcke gjort i reflexivt material som garanterar att din hund syns i det kalla vintermörkret. 11 olika storlekar gör att detta hundtäcke passar såväl små som stora hundar. Justera i nacken, baktill och runt magen för att få perfekt passform för just din hund. 
Med en smart dragkedja på ryggen möjliggör täcket att trä igenom koppel genom jackan ner till hundselen.

Paikka reflekterande hundtäcke

Paikka har skapat ett snyggt hundtäcke med goda reflekterande egenskaper, samtidigt som det håller din hund varm och ren. Den gröna färgen skiftar när den träffas av ljus och omvandlas till en reflexiv färg som gör att din hund syns av bilister. Den varma stoppningen och det vindtäta och vattentäta materialet gör de kalla promenaderna behagliga för din hund. 
Med sina många storlekar och möjlighet att justera täcket vid såväl ben, bak, hals och midja göra att detta reflekterande hundtäcke får en bra passform och gör det enkelt att använda.

Reflekterande hundtäcke

Hurtta Extreme Warmer

Detta är en väldigt välgjort hundtäcke, som bör kallas för hundjacka på grund av sina värmande egenskaper. Det välrenommerade företaget Hurtta har här skapat ett hundtäcke som bibehåller hundens värme på ett otroligt effektivt sätt. Den värmeisolerande insidan med extra tjock stoppning passar hundar som är lite extra frusna eller som ska spendera lång tid ute i kall omgivning. Hurtta Extreme Wamer säljs i flertalet olika storlekar med goda möjligheter att anpassa storleken för just din hund. 

Att jackan är väldigt stilren och utrustad med öppning för sele och koppel är ytterligare ett pluspoäng till Hurttas fördel.

Extra varmt hundtäcke

Vilket hundtäcke är bäst för mindre hundar? Hundtäcke till liten hund

Back on Track Haze Collection

Ett riktigt snyggt hundtäcke för den mindre hunden som behöver lite extra värme på vinterhalvåret. Det varma innerfodret med Welltex-teknologi håller din hund varm och den quiltmönstrade utsidan ger din hund en stilren look. Täcket fäst med breda kardborreband som gör det enkelt att justera storleken.

Back on Track hundtäcke

Att tänka på vid köp av hundtäcke

Går du i tankar på att köpa ett hundtäcke? Undrar du vilket hundtäcke som är bäst för din hund? Det absolut viktigaste att tänka på när du ska köpa ett hundtäcke eller en hundjacka till din hund är storleken. Lyckligtvis är det relativt enkelt för dig att hitta rätt storlek på hundtäcken till din hund. Majoriteten av tillverkarna av hundtäcken anger storleken i centimeter, detta ska motsvara din hunds rygglängd. 

Du mäter din hunds rygglängd genom att mäta från manken till svansroten när din hund står i rak grundposition. Om du hamnar mitt emellan två storlekar på hundtäcket så rekommenderar vi att du väljer den större storleken på hundtäcket. De hundtäcken vi rekommenderar går alla att justera på olika sätt för att få bättre passform runt rygg, nacke och ben. På så sätt kan du känna dig säker när du köper ett lite större hundtäcke att det går att justera för att få till en bra passform för din hund. 

Utöver att mäta din hund och välja rätt storlek på hundtäcket är det även bra om du funderar på vilken typ av hundtäcke din hund behöver. Fundera på vad syftet med hundtäcket är. Om huvudsyftet är att skydda din hund mot regn så är det lämpligt att välja ett lite tunnare täcke med vattenavvisande material. Andra hundar behöver ett lite varmare hundtäcke som till exempel Hurtta Extreme Warmer, som vi tycker är ett av de bästa hundtäckena.

Tänk även på att välja ett hundtäcke som fungerar bra med den typ av koppel du och din hund använder. Använder ni hundsele så kan det vara praktiskt med modeller som har dragkedja på ryggen. Detta möjliggör att du kan trä igenom kopplet och fästa på hundselen utan att göra åverkan på hundtäcket.

Fördelarna med hundtäcke

Hundtäcken eller hundjackor fyller flera olika funktioner för hundar och hundägare. Den vanligaste anledningen till att hundägare köper hundtäcken är att hunden fryser vid kalla vinterdagar. Ett varmt täcke för din hund kan göra det behagligare att gå ut på vinterpromenader och spendera tid i naturen. Ett ytterligare syfte med täcken för hundar är att skydda hunden mot väta och smuts. Under hösten och regniga dagar upplever en del hundägare att hunden samlar på sig mycket smuts och lera i pälsen. Ett hundtäcke skyddar din hunds päls mot smuts och gör det enklare för dig som hundägare att hålla din hund ren och fräsch. 

Utöver att bidra med värme och skydd mot smuts kan hundtäcken även vara ett bra sätt att få din hund att synas på mörka promenader. En del hundtäcken är tillverkade i helt reflexiva material, medans andra täcken har väl placerade reflexer som ökar din hunds synlighet i mörkret. 

En annan fördel med hundtäcken som inte så många tänker på är när din hund springer och leker i skogen. Hundtäcket kan då skydda hunden från skrapmärken och skador från vassa pinnar och träd. Var dock uppmärksam så att din hunds hundtäcke inte fastnar i någonting när din hund leker i skogen.

Sammanfattning av bästa hundtäcke 2024

Oavsett om du väljer ett hundtäcke för att din hund inte har så mycket päls och brukar frysa på promenaderna eller om din hund är mycket ute och tränar i kallt väder hoppas vi att du har fått några bra tips i den här artikeln. Var noga med att välja ett hundtäcke med god passform för din hund. Ett hundtäcke med god passform har en mycket bättre uppvärmningsförmåga än ett med dålig passform. Dessutom så ökar det din hunds rörlighet och smidighet. Det hundtäcke av högst kvalité på marknaden idag är Hurtta Expedition Parka. Med Expedition Parka får du ett hundtäcke som möjliggör långa turer i naturen och minskar risken för snabb nedkylning av ansträngda muskler.