Transportbur katt bäst i test | Bästa kattburen

En transportbur för katt är ett måste för alla kattägare att ha hemma. Oavsett om du önskar ta med katten i bilen, på tåget eller annat så är en kattbur mycket praktisk att använda. Även om du inte har planer att ta med katten i bilen så kan det vara bra att ha en kattbur hemma. Vad händer till exempel om du måste åka in till veterinären? I det här inlägget diskuterar vi kattburar och dess olika funktioner. Vi går även igenom och testar för att se vilken transportbur för katt som är bäst i test och mest prisvärd.

I det här testet av transportburar har vi valt att jämföra både hårda och mjuka kattburar. Anledningen till detta är att dessa två olika typer av kattburar kan vara fördelaktiga vid olika tillfällen. Ett tillfälle där mjuka kattburar brukar vara mer populära är vid utställningar. Detta kan bero på att kattburar av mjuka material ofta är lite mer stilrena. Å andra sidan så erbjuder hårda kattburar ett bättre skydd vid till exempel bilfärd. Vid bilfärd kan en hård kattbur skydda din katt från lösa föremål och du kan med gott samvete placera katten i buren och veta att den är trygg.

Transportbur katt bäst i test | Jämförelse av kattburar

I vår jämförelse av kattburar för att se vilken som är bäst i test har vi använt oss av flera olika tillvägagångssätt. För att jämföra de olika kattburarna har vi testat ett urval av burarna, samlat in kundrecensioner, granskat tillverkarna samt tagit hänsyn till transportburarnas säkerhetsaspekter. Utöver dessa aspekter har vi även tänkt på den kanske viktigaste aspekten, hur katterna trivs i kattburen. Efter att ha sammanställt dessa faktorer har vi kommit fram till två testvinnare, Trixie Joe Transportväska samt Ferplast Transportbur Atlas.

Trixie Joe Transportväska

Trixie Joe - En mjuk kattbur med många användningsområden

Denna kattväska med plyschbotten gör din katts resa mycket behaglig. Du kan öppna kattburen från alla håll, vilket gör att den även kan användas som en kattbädd i det vilda. För att förhindra att katten smiter iväg är kattväskan utrustad med ett kort koppel på insidan som du kan spänna fast i kattens halsband. Den avtagbara axelremmen gör att du även kan bära transportburen som en väska, och ta med din katt var du vill.

Mått: 28 x 47 cm, höjd 28 cm
Maxvikt: 10 kg

Ferplast Transportbur Atlas

Ferplast transportbur för katt i hårdplast.

Ferplast transportbur för katt är en rejäl bur för större katter eller den mindre katten som uppskattar lite extra utrymme. Kattburen är tillverkad i hårdplast och har med hjälp av sina öppningar god ventilation som håller katten sval under transporten. Entréluckan går att ta av, vilket kan göra det enklare för katter som tycker det är lite läskigt att gå in i kattburar. För att säkra upp buren i bilen kan du fästa säkerhetsbältet i en av de många hålen avsedda för ventilation.

Storlek: 60 x 40 x 38 cm

Trixie Transportbur Capri

Capri transportbur för katt i hårdplast

Denna kattbur från Trixie är en stabil transportbur med några riktigt smarta funktioner. Utöver det rejäla handtaget på toppen av buren är kattburen även utrustad med en hållare för att fästa säkerhetsbältet i. Genom ventilationshålen på sidan skapas god luftcirkulation och katten hålls lugn och sval. Dessutom är buren utrustad med en taklucka och smarta fack där du kan förvara kattens tillbehör.

Storlek: 37 x 34 x 55 cm.

Trixie Shiva kattryggäsck

Kattryggsäck - Ett altenativ till transportbur för katt

Om du har tröttnat på att bära tunga katter i vanliga transportburar är det här ett riktigt spännande alternativ. Denna kattbur går att bära som ryggsäck, vilket fördelar vikten bättre och gör det enklare för dig som ägare. Justerbara remmar över axlarna och även en justerbar rem över midjan gör att du kan bära din katt längre sträckor och bibehålla ergonomin. Utöver att användas som ryggsäck går även Shiva att använda som en helt vanlig kattbur och bärs då som en väska. Väskan har två stycken öppningar, en på sidan och en framtill.

Mått: 41x30x21 cm, höjd 30 cm
Maxvikt: 8kg

Sherpa Deluxe Kattväska

Sherpa Deluxe kattväska. En mjuk kattbur för transport

Sherpa Deluxe är kattens bästa hem vid resor. Den mjuka kattburen finns i tre stycken olika storlekar och passar perfekt för resor i bil, tåg eller flyg. Den patenterade fjädertråden i ramen gör att fronten kan passa in under en flygplansstol vilket möjliggör att du och din katt kan resa tillsammans. Väskans sidor är gjorda av nätmaterial vilket möjliggör god ventilation för din katt. Den stadiga bottenplattan gör att din katt sitter stabilt och skönt.

Storlekar: 3,5 kg , 7 kg , 10 kg

Trixie Maxima

En snygg kattbur för den modemedvetna katten

Ett lyxalternativ för katten som är modemedveten och vill resa bekvämt och snyggt. Taket och sidoväggarna gjorda av nät skapar god ventilation för katten. Att väskan har öppning både genom sidoväggen och taket gör det enkelt att ta ur katten ur buren i alla situationer. Utöver att vara en snygg väska har den även en bra säkerhetsfunktion. På insidan av väskan finns det ett kort koppel som förhindrar att din katt kan hoppa ur väskan.

Storlek: 33 x 32 x 54 cm
Maxvikt: 8 kg

Canvasbur M-Pets Comfort Crate

En stor kattbur som erbjuder gott skydd för din katt

En mjuk transportbur med en hård ram som gör att transportburen känns ordentlig och ökar skyddet för din katt. Två praktiska öppningar, en i fronten och en i taket gör det enkelt för dig att ta in och ur din katt ur buren. Utöver att passa bra i bilen är tyget vattenavvisande, så att du slipper dålig odör i bilen. När du behöver packa ner buren gör du det enkelt genom att fälla ihop den, vilket tar max 20 sekunder.

Mått: 41x28x28 cm

Att tänka på vid köp av transportbur till katt

När du köper en transportbur till din katt finns det några saker som är viktiga att ta ställning till.

Mjuk eller hård transportbur till katt? 🐱

Mjuka transportburar har fördelen att de oftast är enklare att bära och ta med sig för hand. Dessutom har oftast mjuka transportburar flera öppningar, vilket kan förenkla när du ska sätta in och ta ur din katt ur buren. Å andra sidan så erbjuder hårda kattburar ett bättre skydd för din katt. Även om de flesta kattburar inte är krocktestade kan hårda kattburar erbjuda ett skydd mot lösa föremål. Detta kan vara till fördel om kattburen ska placeras på ett sådant ställe där kattburen riskerar utsättas för lösa föremål.

Hygien och rengöring av kattbur 🐈

I och med att en del katter blir åksjuka är det inte helt ovanligt att kattburar blir utsatta för en del mindre trevliga substanser och lukter. Tänk igenom när du köper din transportbur vilka möjligheter det finns att rengöra den om det skulle behövas. Hårda transportburar har oftast fördelen att vara gjorda i hårdplast, vilket du enkelt kan spola av. Samtidigt som det är mysigt med en mjuk botten i kattburen kan det vara bra att dubbelkolla så att botten och tygstycket är möjligt att rengöra.

Hur få in katt i transportbur? 🐱

En del katter tycker det är obehagligt att gå in i ett stängt utrymme som en kattbur. Detta är en helt naturlig reaktion från katten, som i det vilda alltid vill ha uppsikt över sin omgivning. I kattburen får katten försämrad uppsikt över omgivningen. Du kan tillsammans med din katt arbeta för att göra katten van vid att transporteras i kattburen. Ett sätt att göra detta är att använda dig av kattmynta. Kattmynta har en lugnande effekt på katter och genom att placera kattmynta inne i buren kan du få din katt att älska sin nya kattbur. Ett annat sätt är att locka in katten i buren med godis, och att göra den hemmastadd med en av sina favoritleksaker eller favoritfilten. Testa dig fram och ta det i kattens takt så att katten slutligen känner sig bekväm inne i buren.

Sammanfattning av bästa kattburen

Som du har märkt efter att ha läst den här artikeln finns det många bra alternativ för dig som vill köpa en transportbur till din katt. Genom att besluta om du vill ha en hård eller mjuk kattbur har du kommit ett bra steg på vägen. Se till att välja en kattbur som passar din katts behov och ta hellre en lite för stor kattbur än en lite för liten. Det viktigaste är ändå att katten mår bra under resan och att ni båda kommer fram till resmålet med hälsan i behåll.