Bästa tuggben för hund | Hundben bäst i test 2024

Vad utmärker det bästa tuggben för hund? Tuggben, även kallat hundben är ett populärt snacks för hunden som även har positiva fördelar utöver att enbart vara gott. Hundar uppskattar många saker i matväg, men tuggben är någonting som såväl är uppskattat bland hundägare och hundar. I det här blogginlägget får du lära dig om de positiva effekterna med hundben, och vilket hundben som vi rekommenderar.

Hundtuggben som vi rekommenderar baserat på testresultat:

Vi anser att hundben gärna får vara tillverkade i Sverige, eller så nära Sverige som möjligt. Därför premierar vi tuggben som kommer från Norden eller Sveriges närområde. Då kan vi känna oss säkrare på att benet inte innehåller några onaturliga tillsatser och minimerar klimatpåverkan.

Det hundben vi anser vara bäst i test är RAUH! Nordiska Tuggben av Nötskinn. RAUH är en naturlig produkt producerad i Finland.

RAUH! Nordiska Tuggben av Nötskinn

Detta är ett klassiskt tuggben utan tillsatser, tillverkat av nötskinn. Benet är producerat på Europas enda produktionsanläggning för tuggben. Det välsmakande tuggbenet är både gott och ett bra tidsfördriv för din hund. Samtidigt så stärker tuggbenet din hunds munhälsa. Tuggbenet är 40cm. Det här är vår kandidat för Bästa tuggben till hund.

Whimzees Variety Value Box

Den perfekta boxen för variation och nya smaker. Boxen från Whimzee är helt fri från animaliska produkter och onaturliga tillsatser. I boxen finns allt ifrån tandborstar till småkrokodiler som blir ett gott och roligt tillskott till hundens dagliga matvanor.

Whimzees Variety box hundben

2Pets Tugghorn Hjort

2Pets Tugghorn Hjort är ett tuggben från Hjort producerat i Storbritannien. Tugghornet ger din hund en knepig utmaning och ett bra tidsfördriv.

2Pets Tugghorn Hjort för hund

POCCA Tuggrulle hund

En exotisk tuggrulle gjord av kött och hud från vattenbuffel. Vi vet att tugga på ben är ett utmärkt sätt att främja tandhälsa och goda tänder. Men vi måste vara försiktiga: det är viktigt att alltid övervaka din hund när den tuggar på ett ben och se till att den alltid har tillgång till vatten.

Pocca tuggrulle Hjort för hund

RAUH! Nöt Minichips 1kg

RAUH! Nöt Minichips 1 kg är ett härligt storpack med tunna chips av 100% nötskinn – passar och uppskattas av samtliga raser och typer av hundar.

Att RAUH! tillverkar sina produkter i Finland gör att vi känner oss trygga med deras högkvalitativa ingredienser och att inga onaturliga tillsatser finns i tuggchipsen. Minichipsen har ett lågt kaloriinnehåll och är därför ett bra alternativ för hundar som har svårt att behålla en hälsosam vikt.

RAUH! Nöt Minichips för hund

Retrievertugg Norrsken

Detta tuggben från PetNation tar fjällvärlden till din hund. Tuggbenet är tillverkat av råhud som har ett stort tuggmotstånd. Detta innebär att det hjälper till att stärka din hunds tänder och tandkött. Tuggbenet är mellan 25 – 35cm.

Retrievertugg Norrsken för hund

Fördelar med hundben och tuggben till hund

Hundben är ett hälsosamt, säkert och välsmakande tuggmaterial för hundar i alla former och storlekar. Hundar behöver tugga på saker eftersom det är viktigt för deras tandhälsa samt eventuella andra problem som de kan ha med karies eller tandköttssjukdomar. Att tugga på något hjälper också till att rensa bort tandsten som har byggts upp i munnen med tiden, vilket kan leda till hälsosammare tänder överlag.

Hundben kan även vara ett sätt att mentalt aktivera hunden. Att tugga är en naturlig instinkt för hundar, och att tugga på något som är speciellt framtaget för att vara roligt och gott kan hjälpa dem att fokusera sin uppmärksamhet.

Fördelar med bra hundben

  • Hjälper till att upprätthålla tandhälsan, med den extra fördelen att rensa bort plack från hundens mun
  • Hjälper till att tillfredsställa normala tugginstinkter genom att ge dem en välsmakande godbit som de tycker om
  • Kan även ge mental stimulans när de får lämpliga tuggben

Sammanfattning av bästa tuggben till hund – Hundben bäst i test 2024

Sammanfattningsvis så finns det flertalet bra tuggben till hundar på marknaden. Det tuggben som vi rekommenderar är RAUH! Nordiska Tuggben. Deras tuggben är producerade i Norden och innehåller inga onaturliga tillsatser. På så sätt kan du vara säker på att din hund tuggar på en naturlig produkt som är bra för dess tänder.

Tuggning frigör endorfiner, minskar ångest och tråkighet, hjälper till att hålla hundens tandkött friskt; det underlättar också matsmältningen samtidigt som det rengör tänderna genom att avlägsna plackuppbyggnad.

Avslutningsvis så kan vi tipsa om att beställa ett flertal olika hundben till din hund om du är osäker på vilket din hund tycker om. Hoppas att du har hittat ett tuggben i vår artikeln som du inte kände till tidigare. Om du vill tipsa om ett tuggben som vi har missat kan du skriva en kommentar nedan och tipsa andra hundägare.

Se även vår artikel om aktiveringsleksaker till hund.

2 svar på ”Bästa tuggben för hund | Hundben bäst i test 2024”

Kommentarer är stängda.