Bästa baksätesskydd hund 2024

Ett baksätesskydd för hund är ett utmärkt sätt att skydda din bils interiör och samtidigt göra det bekvämt för hunden. Genom att använda dig av ett baksätesskydd i bilen möjliggör du för hunden att sitta i baksätet utan att smutsa ner efter en lång dag i skogen. Det finns en del saker att tänka på vid val av baksätesskydd, och lagar som du bör ha i beaktande när du låter din hund åka i baksätet. Denna artikel går igenom vad du bör tänka på när du köper baksätesskydd, vilket baksätesskydd för hund som är bäst i test 2024 samt vilka lagar som gäller för att ha hunden i baksätet.

Baksätesskydd hund bäst i test 2024

Baksätesskydd Kurgo Hammock Wander

Detta baksätesskydd för din hund är ett skydd med många praktiska funktioner som förenklar din vardag. Sätesöverdraget lämnar enkel åtkomst till säkerhetsbältet och hindrar även hunden från att ta sig till framsätet. Materialet är smuts och vattenavvisande och gör att du inte behöver oroa dig över smutsiga bilsäten. Storleken på överdraget är 140 cm bred och 142 cm långt vilket passar de flesta bilar. En av många anledningar till att detta baksätesskydd är så populärt är Kurgos generösa livstidsgaranti.

Baksätesskydd hund bäst i test 2022

Baksätesskydd Kurgo Wander

Ett riktigt praktiskt sätesöverdrag för din hund. Detta praktiska baksätesskydd har smidiga kardborreöppningar för bilbältet och uppvikta kanter som gör att smuts och eventuellt vatten stannar kvar i skyddet och inte åker ut i bilen. Skyddet har även två praktiska fickor där du kan förvara exempelvis koppel. Detta skydd är ett väldigt bra alternativ för dig som vill hålla bilen ren men samtidigt ge din hund komforten den förtjänar.

Baksätesskydd för hund från Kurgo

Trixie bil Sätesskydd för hund

Detta sätesskydd kommer i storleken 140 x 145cm vilket är standard för sätesskydd i Sverige. Vidare skyddar det effektivt mot tassavtryck, smuts och päls. Två praktiska fickor och att skyddet går att hänga upp som en hammock gör att din hund håller sig bekväm i baksätet. Detta sätesskydd är inte klassificerat som vattentätt, vilket kan vara bra att ha i åtanke vid köp.

Sätesskydd i storlek 140 x 145cm

Basic Travel Bilhammock för hund

Basic Travel Bilhammock är ett bilskydd för din hund som passar bakluckan lika bra som baksätet. Bältet träs lätt igenom baksättesskyddet genom de praktiska öppningarna. En stor fördel med detta baksätesskydd är att det tål maskintvätt 30 grader. Perfekt efter en lerig dag i skogen.

Bilhammock

Att tänka på vid köp av baksätesskydd till hund

Kanske går du i tankarna att köpa ett baksätesskydd till din hund. I tider då privatleasing av bilar blir allt vanligare ökar intresset för att skydda sin bil från tassavtryck och lera. Detta är såklart någonting som även är viktigt för de som äger sin bil. Ett baksätesskydd kan utöver att hjälpa till att hålla din bil ren även fungera som en avskärmning för hunden. Många hundar blir lockade att ta steget till framsätet där de ser sina nära och kära. Även fast din hund är fastspänd i säkerhetsbältet kan detta vara ett stressmoment för din hund. Ett baksätesskydd som är utformat som en hammock hjälper till att avgränsa baksätet från framsätet och ger din hund lugn och ro.

Välj rätt storlek på ditt baksätesskydd till hund

Många baksätesskydd som säljs på marknaden idag är runt 140 centimeter breda. Detta är en storlek som brukar passa de flesta normalstora bilar idag. Om du även vill kunna använda ditt baksätesskydd i bakluckan som ett underlag brukar det inte heller vara något problem med skydd som är 140 cm breda.

Lagar kring hund i baksätet

När din hund ska åka bil i baksätet är självklart säkerheten det viktigaste. För att skydda både dig själv och din hund är det viktigt att följa de lagar och regler som finns gällande djur i bilen. Tänk på att en hund i baksätet blir en livsfara för både dig själv och hunden vid en krock. En hund med vikt kring 6kg får en vikt på motsvarande 800kg vid en krock vid 90km/h, enligt ArkenZoo. Därför måste en hund alltid vara fastspänd vid färd i baksätet. Tänk därför på att baksätesskyddet till din hund bör ha öppningar för att kunna trä igenom bilbältet. För att spänna fast din hund i bilbältet använder du dig av en bilsele för din hund.

Sammanfattning av bästa baksätesskydd för hund 2024

Efter att ha spenderat en fin dag med din hund ute i vildmarken vill du inte avsluta dagen med att tvätta bort tassavtryck från bilsätet. Baksätesskydd för hund förenklar hundägares vardag och gör det enklare att resa med hund. Det sätesskyddet för hund som verkligen imponerar är framförallt Kurgo Hammock Wander. Genom att skydda bra, skärma av hunden och göra det bekvämt är det ett ypperligt val. Vidare bör du alltid tänka på att prioritera säkerheten för din hund och använda säkerhetsbälte, samt följa de lagar som gäller för hund i bil.

När sommaren faller på är det även viktigt att tänka på värmen i bilen. Läs vår artikel om hur du hjälper din hund att hålla sig sval i sommarvärmen här.