Kattmynta leksak | Leksaker med kattmynta

Leksaker med kattmynta är ett populärt sätt att roa katten i hemmet. Kattmynta är en örtväxt som växer naturligt i stora delar av Europa och är väldigt populärt för katter. Kattmynta ökar kattens produktion av endorfiner vilket ofta visar sig genom att katten börjar leka, gnugga sig eller gosa med leksaken. Leksaker med kattmynta brukar vara oerhört populära hos tamkatter.

Fördelar med kattmynta

Det finns många fördelar med leksaker som innehåller kattmynta. Om du har svårt att engagera din katt i lekar och katten hellre brukar ligga på soffan är kattmynta väldigt bra. Dessutom kan kattmynta lugna oroliga katter och få dem att känna sig trygga. Kattmynta kan ha alla dessa positiva effekter:

  • Höjer kattens sinnesstämning
  • Rogivande
  • Stimulerar katten till lek
  • Smärtstillande

Bästa kattmyntan – Leksaker med kattmynta

Kattleksak 3 Sardiner med kattmynta

Kattleksak Sardiner med katmynta

Dessa sardiner luktar till skillnad från riktiga sardiner inte fisk utan enbart kattmynta. Detta är en välgjord kattleksak fyllda med ekologisk kattmynta och ett ytter gjort av starkt bomull. Sardinerna bjuder in din katt till att hoppa, leka och kasta runt leksakerna. När sardinerna kläms utsöndras doften av kattmynta vilket ökar din katts välbehag.

Kattleksak Catnip Spool

Kattleksak formad som en trådrulle med kattmynta

Detta är en rolig kattleksak med kattmynta som studsar och verkligen aktiverar din katt. Det rullade snöret runt spolen gör att din katt kan bita och dra i repet, utan att repet rullas upp. Spolen är gjord i säkert gummimaterial och behandlat med olja från kattmynta. Utöver att vara en rolig leksak stärker den även kattens tänder och bidrar till en bra munhygien.

Senses 2.0 Grass Planter

Odla kattmynta hemma med Senses 2.0 Grass Planter

Kan ditt katt inte få nog av kattmynta? Varför då inte plantera egen kattmynta hemma så att du kan applicera kattmynta till din katts favoritleksaker. Se till att din katt får den allra bästa och färskaste kattmyntan. Notera att du behöver köpa Catit Grass Kit separat.

Catnip såpbubblor

Såpbubblor för katt med kattmynta

Vad är det som kommer flygande i luften? Att någonting som såpbubblor kan fascinera katter så oerhört är kanske inte så konstigt. Dessa såpbubblor från Trixie innehållande kattmynta får din katt verkligen att komma igång med leken. Vätskan från såpbubblorna är helt ofarlig för din katt att få i sig i mindre mängder och går att använda inomhus utan att skada möbler och golv.

Kong Kickeroo Cuddler

Kattleksak från Kong som inbjuder till lek och bus

Uppmuntra din katts jaktinstinkter med denna leksak från Kong. Det tåliga materialet kombinerat med den spännande svansen gör att din katt verkligen intresserar sig för den här leksaken. Leksakens storlek gör den perfekt för lite tuffare lek med sparkar och brottning från kattens sida. Att insidan är fylld med kattmynta som utsöndras vid beröring gör att din katt bara fortsätter och fortsätter leka.

Kong Cat Tippin Treat aktiveringsleksak med kattmynta

Kong aktiveringsleksak för katt med kattmynta

Denna aktiveringsleksak från Kong innehållande kattmynta är en leksak som verkligen stimulerar din katt. Fyll leksaken med godis och ställ den på golvet. genom att katten vippar på leksaken så kommer godis ramla ut på golvet. Dessutom är fjädern på toppen behandlad med kattmynta gör att din katt kan leka med leksaken även utan godis.

Göra egen kattleksak med kattmynta

Är din katt kräsen med leksaker och du vet vad din katt vill ha kan det kan kännas enklare att göra egna leksaker istället för att köpa. Det är ofta väldigt enkelt att göra egna leksaker till sin katt så länge man använder fantasin och material man har hemma. För att göra din hemmagjorda leksak mer intressant för din katt kan du använda dig av kattmynta. Genom att till exempel spraya din hemmagjorda leksak med kattmynta spray ökar du chansen för att din katt ska uppskatta sin nya leksak.

Vad är kattmynta?

Kattmynta är en naturlig växt som växer på flera platser runt om jorden. I Sverige är kattmyntan mycket ovanlig och därför en fridlyst växt. Kattmyntans effekt på katter är inte begränsad till enbart tamkatter, det har visat sig att kattmyntan även har effekt på andra större kattdjur som till exempel leoparder och pumor. Den positiva effekten av kattmynta hos katter är kortvarig, efter mellan fem till femton minuter har effekten från kattmyntan avtagit.

Är kattmynta farligt?

Kattmynta är inte farligt för katter. En del katter tycker om kattmynta så mycket så att de börjar slicka eller bita på leksaken eller kattmyntan. Det är inte på något sätt farligt för katten. Däremot bör du känna till att om katten får i sig för mycket kattmynta kan det leda till lindrigare magbesvär. Därför kan det vara en bra idé att ha uppsikt över påsen med kattmynta och inte låta katten ha fri tillgång.