Hundmat förvaring – Fodertunna till hundmat

Lösningen på att förvara hundmat kan vara en fodertunna. Att hålla hundmat fräscht kan vara svårt. Speciellt om du köper större säckar med hundmat är det svårt att hitta en praktisk och snygg plats för förvaring av hundmaten. Att behålla hundens torrfoder i originalförpackningen håller ofta torrfodret fräscht, men kan vara opraktiskt och inte så snyggt.

Ett sätt att förvara hundmaten kan vara att köpa en fodertunna till hundmaten. Fodertunnor håller hundens mat smakrik och fräsch, samtidigt som den är snygg och praktisk för dig att ha i hemmet. Vi rekommenderar Moderna Luxurious Fodertunna. Fodertunnan rymmer 6 liter torrfoder och är praktiskt vid påfyllning samt matning av din hund.

Läs även vår jämförelse om vilket hundfoder som är bäst här.

Metallic fodertunna

Metallic fodertunna

Fodertunna med snygg metallfinish som skapar lufttät förslutning. Enkel att servera från och håller samtidigt torrfodret fräscht.

Feedy Fodertunna

Feedy Fodertunna

Modern fodertunna med smidigt handtag i locket. Finns i två storlekar.

Trixie Fodertunna

Feedy fodertunna

Fodertunna gjord av slitstark nylon. Enkel att ta med sig på resan eller den längre semestern. Finns i två storlekar.

Fodertunna

Fodertunna hund

Fodertunna som rymmer 6 liter torrfoder och håller din hundmat fräsch. Skyddar mot UV-strålning samt har ett praktiskt lock för påfyllnad.

Curver Fodertunna

Fodertunna med lock som bevarar fodret samt håller obehöriga djur på utsidan.

Trixie Fodertunna

Rymlig fodertunna som rymmer hela 60 liter foder. Kan kompletteras med lock.

Tips för att hålla hundmaten fräsch längre

För att hålla hundmaten fräsch under en längre period behöver du tänka på en del faktorer vid förvaringen av torrfodret. För det första är det viktigt att känna till att torrfoder kan tappa smak vid kontakt med luft, därför är det viktigt att antingen försluta förpackningen eller förvara den i en behållare. Vidare så bör hundmat inte förvaras i direkt solljus. Orsaken till detta är att UV-strålning kan snabba på nedbrytningen av torrfodret och försämra kvalitén. Utöver det så bör din hunds mat förvaras på en torr och sval plats för bästa hållbarhet. Oavsett hur du förvarar din hundmat är det självklart viktigt att ha koll på tillverkarens bäst före-datum.

Att tänka på vid val av fodertunna till hund

När du väljer fodertunna till din hund bör du tänka på att fodertunnans främsta uppgift är att utgöra en bra förvaringsplats för hundmat och vara praktisk vid påfyllning samt matning. Enligt oss så är det svårt att hitta en riktigt snygg förvaring för hundmat, de flesta fodertunnor ser ungefär likadana ut och kan knappast kallas för någon inredningsdetalj. Som tur är så kan du på någon timme ofta göra en tråkig fodertunna till någonting riktigt snyggt. Varför inte måla din fodertunna i en snygg färg? Klä in tunnan i din hunds favorit tyg?

Vidare är det viktigt att välja en fodertunna som ger en bra förvaring för hundmaten. Tänk på att välja en fodertunna som stänger ute UV-strålning samt är smidig att använda vid påfyllning och när du ska fylla på mat till din hund.

Om du är osäker på vilken mat som är den bästa för din hund har vi gjort ett stort test av torrfoder och färskfoder till hund.