Bästa hundtrimmer | Hundtrimmer bäst i test 2024

Vilken är den bästa hundtrimmern? Den här frågan har ställts av många hundägare och det finns många svar. Vissa säger att en hundtrimmer inte är nödvändig eftersom du kan klara dig med saxar. Andra kommer att säga att det inte spelar någon roll vilken typ av hundtrimmer du använder så länge den fungerar för din hunds päls. I den här artikeln kommer vi att titta på några av de bästa hundtrimmer på marknaden för att hjälpa till att svara på vilken som faktiskt är värd att investera i.

Fördelar med att ha en hundtrimmer

Hundtrimning kan vara tidskrävande, särskilt om det bara är en person och flera hundar i hushållet. Det kan också ta mycket av din och hundens energi om hunden upplever det som ett mindre roligt moment. Att använda sig utav en sax för att klippa hunden är oftast ingen bra idé. Det tar för lång tid och kan vara obehagligt för hunden. Många hundägare lämnar in sina hundar till en hundfrisör. Hundfrisörer kan vara mycket kostsamt och genom att klippa din hund själv så kan du spara många kronor i det långa loppet.

Att tänka på när man köper en hundtrimmer

Det finns många olika typer av pälstrimmers på marknaden. Trimmerns storlek, bladlängd och form kan variera mycket från en tillverkare till en annan. Denna variation i tillgängliga produkter gör det svårt för nya ägare att avgöra vilken typ de ska köpa när de köper sin första hundtrimmer. När du köper en hundtrimmer är det viktigt att den är av bra kvalité. En hundtrimmer ska vara robust och välgjord. Bladet på trimmern måste också vara skarpt, så att det kan skära igenom ditt husdjurs päls utan att dra eller dra för hårt i huden.

Ett hundtrimningskit av god kvalitet kommer att ha en rad olika storlekar på knivarna för att passa alla storlekar av djur som behöver trimmas. På så sätt kan du själv välja vilken längd din hund ska ha på pälsen. Detta garanterar att det finns en storlek som passar alla pälstyper, från tjock och lockig till tunn.

Bästa hundtrimmer – Hundtrimmer bäst i test 2024

Den bästa hundtrimmern i vårt test var Moser Professionell Max45. Detta är en effektiv klippmaskin med två olika kraftlägen och en bra klippbredd. Hundtrimmern passar för både små och större hundar och klarar av att hantera tjockare päls samt tovor. Genom att använda dig av medföljande distanskammar kan du anpassa längden på din hunds päls. Utöver Moser Max45 finns det flera andra bra alternativ för dig som vill klippa din hund själv. Nedan går vi igenom de hundtrimmers vi rekommenderar.

Moser Professionell Klippmaskin Max 45W

Moser Professionell Klippmaskin Max 45W

Klippmaskinen Max45 från Moser är en populär klippmaskin från Moser som passar såväl stora som små hundar.

Trimmern har en klippbredd på 49 mm och lämnar kvar en pälslängd på 1 mm. I och med att trimmern har två kraftlägen klarar trimmern även att klippa igenom tjockare päls samt tovor.

Om du önskar att klippa din hunds päls längre än 1 mm så följer det med distanskammar med längden 10 och 16 mm. Strömsladden är tre meter lång vilket underlättar klippningen.

Klippmaskin Hund Oster A6 Slim

Oster Slimline hundtrimmer

Detta är en högkvalitativ hundtrimmer från Oster där motorn kan gå på tre stycken olika hastigheter beroende på pälsens tjocklek.

Trimmern har ett flertal olika avståndsstycken vilket gör att du kan klippa exakt den längden du vill att din hund ska ha. Det här är en maskin med lång hållbarhet som gör att du inte behöver investera pengarna i dyra frisörbesök för din hund.

Oster har ett stort utbud av extrablad och tillbehör till trimmern vilket garanterar en lång livslängd.

Andis Klippmaskin

Andis klippmaskin

Andis professionell klippmaskin är en lättanvänd hundtrimmer som passar de flesta pälstyper tack vare sina två hastighetslägen. Levereras med 1,5 ultraedge skärhuvud och fyra kammar i olika längd.

Denna klippmaskin kommer göra att du aldrig mer behöver ta din hund till frisören och betala dyra pengar, du kan fixa allt hemma själv!

Moser 1400 Klippmaskin

Moser 1400

Moser 1400 Klippmaskin är en klippmaskin för de lite mindre hundarna. Den är utformad för att klippa pälsen i alla riktningar och går att justera mellan 0,1 till 3mm.

Sammanfattning av bästa hundtrimmern 2024

Sammanfattningsvis är Moser Max45 den hundtrimmer vi rekommenderar. Det är den bästa hundtrimmern för de flesta pälstyper och klarar både tjockare päls samt tovor. Utöver det så har den en praktisk klippbredd och bra tillbehör.

Andis RACD är ett utmärkt val om du vill ha en lättanvänd trimmer som passar de flesta pälstyper.

Moser 1400 klipparen är en bra klippmaskin för att frisera mindre hundar. Trimmern är mycket justerbar vilket gör det enkelt för dig att få din hund päls precis som du vill ha den.

Vi hoppas att den här artikeln kan vara till nytta för dig när du försöker hitta den bästa hundtrimmern för din hund.

Vilken är den bästa hundtrimmern för de flesta pälstyper?

Andis RACD är ett utmärkt val om du vill ha en lättanvänd trimmer som passar de flesta pälstyper.

Hur ofta ska man trimma sin hund?

Det beror på hur snabbt pälsen växer och hur lång päls du vill ha på din hund. Vi rekommenderar dock att du trimmar din hund ungefär var 4-6 vecka.

Vilken är den bästa hundtrimmern för tjocka pälar?

Moser Max45 är den bästa hundtrimmern för tjocka pälar. Den har två effektlägen och klarar lätt tjockare pälsar.