Bästa parkerna för hundar i Stockholm

Efter att ha tillbringat så många dagar i olika hundparker i Stockholms stad är det dags att dela med sig av de platser där våra fyrbenta vänner kan ströva fritt och ha roligt medan vi vilar på en bänk eller springer med och leker.

I den här listan har vi tagit med 3 stora hundparker i Stockholm som du kan njuta av tillsammans med din hund.

Skillnad på vanlig park och hundpark

I Stockholm finns det hundparker i de flesta av stadens förorter. Alla dessa parker är vackert skötta av kommunerna och ska vara en plats där din hund kan ha roligt, springa runt och träffa andra hundar utan att vara rädd eller nervös för främmande miljöer. Parkbänkar för människor erbjuder en trevlig viloplats medan våra hundar springer fritt för att leka och ha roligt. I hundparker behöver du inte ha din hund kopplad.

I de flesta vanliga parker i Stockholm råder det koppeltvång. Det innebär att du måste ha din hund kopplad när du kommer in i parken. Det finns dock vissa större grönområden i Stockholmsområdet som inte kräver att hunden är kopplad. I dessa grönområden behöver din hund inte bli lika påverkad av andra hundar som i en hundpark utan kan springa fritt och leka utan att stressas upp av andra hundar tätt inpå.

3 bästa parkerna för hundar i Stockholm

I Stockholm finns det flertalet bra parker för hundar men det finns tre stycken som sticker ut från de andra. Dessa tre är Hundholmen, Grimstafältet och Gärdet.

Hundholmen – Ett kungligt hundrastområde

Hundholmen är beläget vid Drottningsholms slott och namgivet av kungen själv. På ön finns det gott om utrymme för hundar att springa runt, bada och ligga i solen. Hundar får vara utan koppel på Hundholmen. Det finns dock en bestämmelse som säger att du måste städa upp efter din hund innan du lämnar området. På Hundholmen kan du vara säker på att din hund inte springer iväg då holmen är omringad av vatten och staket. Ryktet säger att om du har tur så får du och din hund kungligt sällskap av kungen och hunden Brandie.

Grimstafältet – Ett öppet grönområde där din hund kan springa fritt

Grimstafältet är ett hundrastområde i närheten av Vällingby där din hund kan springa fritt. Grimstafältet brukar ofta vara lugnt och du och din hund kan få leka relativt ostört från resten av världen. Det finns bänkar och soptunnor om du behöver dem. Området ligger nära kommunikationer med tunnelbana vilket gör det lätt att ta sig hem igen.

Gärdet – Stockholms centralaste grönområde

Gärdet är ett av Stockholms största grönområden. Det ligger i stadens centrum en kort promenad från city. Det finns många bänkar för dig att sitta på medan din hund kan ströva fritt på detta stora område.

Gärdet ligger också nära kollektivtrafiken med bussar och tunnelbanestationer i närheten. På Gärdet kan du och din hund gå fritt under förutsättning att du har uppsikt över hunden och kan kalla på den. Om du inte bor i närheten av Gärdet och vill besöka området finns det parkeringsplatser i närheten och en bra plats för en picknick på toppen av kullen.

Sammanfattning av de bästa parkerna för hundar i Stockholm

Sammanfattningsvis så finns det flertalet parker i Stockholm som är perfekta för promenader med din hund. Om du bor i innerstaden är Gärdet ett bra val. Om du vill komma bort från innerstaden men ändå ha nära till kollektivtrafiken är Grimstafältet rätt ställe att gå till. Slutligen, om du gillar en mer kunglig känsla så är Hundholmen stället för dig och din hund. Hoppas vi har gett dig några bra idéer!

Om du gillade den här artikeln får du gärna dela den med dina vänner och familjemedlemmar.

Läs gärna vår artikel om bästa flexikoppel till hund.