Bästa hundschampot – Hundschampo bäst i test 2024

Det finns många fördelar för din hund att använda det bästa hundschampot. Utöver att din hund blir ren och fräsch så kan hundschampo även hjälpa till att hålla din hunds päls välvårdad och fri från smuts och ohyra.

En del hundschampon är även speciellt utvecklade för att hjälpa hundallergiker. Ofta räcker det att tvätta av hunden med enbart ljummet vatten, men att ha ett hundschampo hemma är ett måste för nästan alla hundägare. Vi har gått igenom schampo för hundar för att se vilket som är det bästa hundschampot.

Bästa allround hundschampo 2024

DOUXO S3 SEB Schampo

Douxo är ett allround-schampo som förebygger och effektivt tar bort mjäll hos din hund. Den naturliga ingrediensen Phytosphingosine som finns i överhuden hjälper till att rengöra huden och bevara dess naturliga fuktighet.

Utöver att motverka mjäll så rengör schampot din hunds päls genomgående utan att påverka hudens naturliga beståndsdelar. Schampot passar samtliga hundar och kan användas till hundar som har problem med mjäll och kliande hud. Ett bra alternativ för dig som vill ha ett schampo som rengör och vårdar din hund på ett naturligt sätt.

Douxo hundschampoo

Bästa hundschampot för allergi 2024

Allergenius Special Shampoo Hund

Allergenius hundschampo är ett bra hundschampo för att motverka och lindra allergiska reaktioner hos personer i hundens omgivning.

Det svensktillverkade schampot minskar mängden allergener på hunden genom moderna ingredienser som samtidigt stärker huden och motverkar mjäll. Schampot är effektivt mot smuts både i pälsen och hundens hud.

Allergenius erbjuder även en nöjdkundgaranti där du får pengarna tillbaka om du inte är nöjd med produkten.

Godast doftande hundschampot 2024

Espree Blueberry Bliss Shampoo

Esprees väldoftande schampo med doft av blåbär gör inte enbart att din hund luktar gott. Det är ett milt schampo innehållande Aloe Vera som passar de flesta hundar. Schampot innehåller sheasmör som bidrar till att mjukgöra pälsen.

Espree hundschampo

Bästa hundschampot för känslig hud

WashBar Itch Soothe Schampo 

WashBar är ett schampo som passar hundar med känslig hud som upplever problem med klåda och hudirritation. Schampot lindrar klåda och irritation med hjälp av oliv- och kokosolja. Utöver detta så är schampot tillverkat av enbart naturliga ämnen och har en PH-balans som passar hundens hud.

Wash Bar schampoo

Vad skiljer hundschampo från människoschampo?

Vad ett hundschampo innehåller skiljer sig självklart mellan olika märken. Samtliga hundschampon skiljer sig dock från människoschampon genom att vara anpassade till hundens PH-värde.

Människor och hundar har inte samma PH-värde vilket gör att om du använder ett vanligt schampo till din hund kan det påverka hundens PH-balans och hud. Många hundschampon innehåller även enbart naturliga ingredienser, någonting som inte är vanligt i vanliga schampon som innehåller mycket kemikalier.

Genom att använda ett hundschampo till din hund säkerställer du att hundens PH-balans inte blir påverkad och att hunden inte tar skada. Utöver detta så finns det hundschampon för olika syften. Se till att välja ett schampo som är anpassat till de behov som din hund har, oavsett om det är tovig päls eller problem med mjäll.

Tips för att duscha din hund

Tycker din hund inte om vatten? Eller är det specifikt duschen som är obekväm? Det är vanligt att hundar inte är förtjusta i att duscha, med rätt träning kan du dock få din hund att till och med uppskatta duschen.

Om du har en valp hemma är det viktigt att vänja valpen med duschen, på så sätt bygger du grunden för att det ska gå smidigt framöver. För att din hund ska vänja sig kan ett sätt vara att belöna hunden när den står lugnt i duschen och inte stretar emot. Var noggrann med att vattnet är ljummet så att det är en behaglig temperatur för din fyrbenta vän.

Utöver att belöna hunden när den accepterar situationen är det även viktigt att vara bestämd och visa att detta ska göras. Om du varje gång stänger av duschen eller låter hunden gå iväg när den stretar emot kommer hunden att lära sig att det räcker med att visa sitt missnöje. Belöna istället hunden när den gör rätt och efter avklarad dusch.

Var noggrann med att skölja ur allt schampoo och torka hunden ordentligt så undviker du risken för hudirritationer.Tips: Se vår jämförelse av hundbäddar här.