Bästa hundkorg för cykel – Cykelkorg hund bäst i test 2024

När du ska ut och cykla med din hund är det enklast att använda sig utav en cykelkorg anpassad för hund. Att cykla med din hund kan både vara ett effektivt transportsätt och en rolig upplevelse för både dig och din hund.

För att både du och din hund ska känna er säkra och kunna njuta av att cykla tillsammans så är en bra hundkorg för din cykel ett måste. I den här artikeln samlar vi de bästa alternativen för dig som letar efter en cykelkorg till hund och ger dig tips på vad du skall tänka på när du ska ta med din hund på cykeltur.

Bästa cykelkorg för hund 2024

Trixie – Hundkorg för cykel

Trixie cykelkorg är en praktiskt hundkorg som fästs på pakethållaren med hjälp av starka kardborreband. Genom att placera hunden på pakethållaren kan du hålla styret fritt och låta hunden åka med på ett säkert sätt.

Runt korgen sitter en robust metallram vilket gör korgen säker och stabil. Ytterligare säkerhetsmekanismer är det korta kopplet som håller fast hunden samt det finmaskiga nätet som går att dra över korgen. Cykelkorgen passar hundar upp till 8kg och pakethållare med bredden 118 – 160 mm.

Hundkorg för pakethållare

Cykelkorg för hund med nät

Om du saknar pakethållare på din cykel eller föredrar att ha en cykelkorg för din hund på styret så är denna cykelkorg från Trixie ett utmärkt alternativ. Ett smidigt snabblås som monteras på styret gör att du enkelt kan ta av och på korgen från styret. Det tunna nätet säkrar korgen och det korta kopplet på insidan av korgen gör att din hund inte kan hoppa ur.

Korgen klarar av hundar upp till 6 kg och är avsedd för cykelstyren med en diameter mellan 2 – 4cm.

Cykelkorg för hund styre

Hundkorg cykel med galler för hund

En stilren cykelkorg som kan användas för din hund såväl som för annan packning. Korgen monteras med ett säkert spänne på styret och har ett galler på ovansidan som skyddar din hund. Ingår gör även en kudde som ger din hund ett mjukt och bekvämt underlag i korgen. Hundcykelkorgen passar hundar upp till 5kg.

Trixie cykelkorg med galler

Trixie Cykelvagn Quickfold

Om du ska ut på cykelsemester med hund, eller använder cykeln som ett transportsätt är det här ett perfekt alternativ för dig och din hund. Denna cykelvagn för hund kopplas enkelt på din cykel och ger din hund ett rymligt och bekvämt sätt att följa med dig när du cyklar. Vagnens sidor består av et tunt nät vilket skapar god luftcirkulation i vagnen och kan även täckas över med regnskydd. Cykelvagnen går att vika ihop vilket gör den smidig vid förvaring.

Utöver att använda vagnen vid cykling kan vagnen även göras om till en joggingvagn. Perfekt för hunden som gärna följer med ut på löpturer men inte har orken att springa hela vägen. Vagnen passar hundar upp till 15kg och har måtten 58 x 93 x 74 cm. 

Cykelvagn för hund

Att cykla med hund i korg

Att cykla med hund i korg är ett praktiskt sätt att transportera sig och samtidigt ha en rolig upplevelse. Många hundar uppskattar att sitta i hundkorg på cykeln och kolla ut över omgivningarna. Vidare kan en hundkorg eller cykelvagn kan även vara ett alternativ för hunden som gillar att springa med dig när du cyklar, men inte riktigt orkar hela vägen. Då kan hunden efter en tids löpning sätta sig i korgen och ta igen krafterna.

Även fast många hundar tycker om att cykla så kan det krävas att du lär din hund hur den ska agera i cykelkorgen. Börja med att låta hunden ligga i korgen på marken, belöna hunden och visa att hunden gör rätt. När hunden känner sig bekväm med korgen kan du montera korgen på cykel och lyfta i hunden. Första gången du gör det här kan det vara skönt om ni är två. En som fokuserar på hunden och belönar hunden och den andra som har koll på att cykeln står stabilt. Se till att belöna hunden och gör det till en trygg upplevelse.

Hundkorg för cykel på styre eller pakethållare?

Viktigt att tänka på när du väljer hundkorg till din cykel är att korgen klarar av din hunds vikt. Om du har en lite större hund så rekommenderar vi att du kollar på en hundkorg som fästs på pakethållaren. På så vis får du extra stöd från pakethållaren, samtidigt som du inte gör styret tungt och ostabilt. Har du en hund som väger mer än 8kg kan det vara svårt att hitta en hundkorg som klarar av din hunds vikt. Då kan du istället kolla på cykelvagnar anpassade för hundar. Det är viktigt att du inte transporterar din hund i en vanlig cykelkorg som inte är anpassad för hundar. Vanliga cykelkorgar är ofta inte anpassade till den vikt som en hund kräver vilket gör det till en säkerhetsfara både för din hund och dig själv.


Tips: Efter cykelturen kan det vara skönt med en dusch. Läs vår artikel om bästa hundschampot.