Bästa hundbädden – Hundbädd Bäst i Test 2024

Hundbädden är din hunds alldeles egna plats i hemmet. En plats för vila och ro. Genom att välja rätt hundbädd kan du förbättra din hunds nattsömn och minska påverkan på kropp och leder.

Att din hund ska ha en lugn och trygg sovplats är så pass viktigt att det faktiskt är inskrivet i djurskyddslagen. Det kan däremot vara svårt att välja rätt hundbädd.

Det finns många olika modeller på marknaden och det är viktigt att hitta någonting som passar din hund. Vilken som är den bästa hundbädden beror på vilken typ av hund som ska använda den.

Därför har vi gått igenom sakerna du bör tänka på när du köper en hundsäng och samlat våra bästa tips i den här artikeln så att du kan hitta den bästa hundbädden för din hund.

Stort test av hundbäddar – Bästa hundbädd 2024

Basic WellB Ortopedisk Hundbädd Donut

En mycket gosig donut-formad ortopedisk hundbädd. Memory Foam materialet anpassar sig efter din hunds kropp och bidrar med bra stöd för kroppen.

Den borttagbara kudden gör att bädden kan anpassar till att bli mjukare eller hårdare. Därtill så är ena sidan av kudden tillverkad av fleece, så att din hund kan välja vad som är bekvämast.

Ortopedisk donut hundbädd

Trixie Lino Vital

Trixie Lino Vital är en ergonomisk och mysig hundbädd med kanter. Genom sin ergonomiska botten så stödjer bädden hundens kropp och motverkar spänningar samt främjar sömnkvalitet.

Hundbäddens utsida består av mocka-liknande plyschmaterial som blir ett snyggt inslag i ditt hem. Därtill säljs hundbädden i två storlekar, 83x67cm samt 110x97cm.

Trixie ergonomisk hundbädd

Kerbl Hundbädd Lucca

Den stilrena gråa färgen gör att den här hundbädden passar in i de flesta hem. De höga kanterna skapar en lugn och trygg viloplats för din hund.

Tyget är tillverkat av 79% bomull och 21% polyester som ger en bekväm yta som inte blir statiskt samt håller sig svalt. Kerbl Hundbädd finns i tre stycken olika storlekar så att du kan hitta den som passar just din hund.

Kerbl Hundbädd Lucca

Scruffs Expedition Box Hundbädd

Detta är en mjuk och skön bädd som även klarar lek och gömmande av ben. Med sitt kraftiga 600-denier tyg undviker du att vatten och smuts tränger in i hundbädden.

Kanterna ger en bra yta att vila huvudet på för din hund. Dessutom säljs hundbädden i tre olika storlekar.

Scruffs tålig hundbädd med skyddande kant.

Bia Bädd fyrkantig svart

Detta är en riktigt klassisk svart hundbädd från Bia. Detta är en otroligt populär ergonomisk hundbädd som passar många hundar.

Den mjuka polyesterstoppningen ger ett bra stöd för ryggen och är skonsam för hundens leder. Det slitstarka konstlädret gör bädden både snygg och enkel att rengöra med en fuktig trasa. Sist men inte minst säljs Bia bädd i sex stycken storlekar och passar därför de flesta hundar.

Bia klassisk hundbädd som passar alla hundar.

Scruffs Ellen Donut Hundbädd

En rund donut fluffig hundbädd med höga kanter. Den mjuka fluffiga stoppningen får din hund att riktigt slappna av.

Vidare passar den mjuka stoppningen hunden som vill skapa sin personliga viloplats, och gärna ligga på sidan. Hundbädden säljs i brunt eller rosa, och du kan välja mellan två storlekar.

Fluffig rund donut hundbädd

Basic WellB Ortopedisk Hundmadrass

Basic WellB Ortopedisk hundmadrass är en grå hundbädd som anpassar sig efter din hunds kropp. Memory foam materialet gör att hundens kropp omsluts och ger extra behaglig vila för hund efter en aktiv dag.

Därtill gör den snygga gråa färgen att hundbädden gärna får ta plats i hemmet. Säljs i två storlekar.

Ortopedisk hundmadrass för behaglig vila.

Be Nordic Bädd

Be Nordic Bädd är en mjuk och skön bädd för den mindre hunden. Med en snygg utsida av blå filt och den ljusa kudden påminner bädden om en sommardag vid kusten.

Slutligen gör den höga kanten att den skyddar din hund som får det lugnt och vila ostört i bädden.

Mysig stilren hundbädd för den lilla hunden.

Basic Comfy Hundbädd

Detta är en riktigt mjuk och mysig hundbädd med fleece inuti som håller din hund varm om natten. De höga mjuka kanterna kan användas som huvudstöd eller skapa en betryggande barriär.

Den klassiska gråa designen gör att hundbädden smälter in i de flesta hem.

Klassisk fyrkantig hundbädd av fleece.

Trixie Be Nordic Bädd Föhr

Hundbädden för hemmet och hunden som bara vill ha det bästa. Stoppningen av skumgummiflingor ger otroligt bra stöd både i botten och på kanterna. Klädseln är tillverkad av bomull/polyester och håller mycket hög kvalité.

Sammanfattningsvis gör stilren design och fina detaljer denna bädd mycket uppskattad av både hund och ägare. Bilden visar olika storlekar.

Premium hundbädd för hunden som vill ha det bästa.

Bendson Vital bed

En mjuk och ergonomisk hundbädd som passar extra bra till hundar som upplever ledproblem eller börjar bli lite äldre.

De höga kanterna ger en ombonad känsla och dynan i botten ger stabilitet och extra komfort.

Förstå din hund för att köpa bästa hundbädden

Om du går i tankarna att köpa en hundsäng till din hund har du troligtvis ingen hundbädd idag. Precis som människor föredrar olika hårdhet på sängar och kuddar är detta även individuellt för hundar.

Fundera på hur din hund sover idag, så att du köper en hundbädd som passar din hunds sovstil. Tänk igenom frågorna nedan så är chansen större att du köper den bästa hundbädden för just din hund.

Tycker din hund om att sova på sidan?

Då kan en hundbädd med kant vara att rekommendera, hundbädd med kant brukar ofta uppskattas av hundar som gärna sover på sidan och vilar huvudet på något.

Sover din hund mitt i rummet eller gosar in sig i en filt?

Vissa människor sover med fyra kuddar och flera täcken för att känna sig trygga och ombonade. Detsamma gäller för hundar. Hur gör din hund? Gosar din hund gärna ner sig i en mjuk filt i soffans ena hörn så kanske en mjukare fluffig hundbädd med kanter är bra för att skapa trygghet.

Om din hund däremot gärna lägger sig på golvet eller sträcker ut sig på mattan kan en lite öppnare hundbädd vara den bästa hundbädden för din hund.

Gillar hunden att bädda själv?

Om din hund gärna vill gräva ner sig och bädda innan den lägger sig till ro så kan en lite mjukare hundbädd passa bra. Ett sätt att göra det mysigare för hunden är även att lägga till en filt i hundbädden, så att hunden får möjlighet att göra bädden till sin egen.

Frågor & svar om hundbäddar

Hur tvätta hundbädd?

Hur du kan tvätta din hundbädd är väldigt olika beroende på modell. En klassisk hundbädd gjord av konstläder räcker oftast med att torka av med en fuktig trasa medan andra modeller möjliggör maskintvätt.

Kolla gärna om bäddens klädsel är avtagbar, då brukar det i allra flesta fall fungera att tvätta försiktigt för hand alternativt i 30-grader maskintvätt.

Var ska jag placera hundbädden?

Din hundbädd bör vara placerad på ett ställe där hunden får avskildhet och vila, men samtidigt vara med och se omgivningen. Placera inte hundbädden i ett annat rum, som till exempel tvättstugan. För att hunden ska få avskildhet och vila räcker det med ett hörn av vardagsrummet eller en annan naturlig plats där hunden brukar vila utan hundbädden.

Om du märker att hunden inte får tillräckligt med ro i bädden, kan du testa placera om den och se om det fungerar bättre. Om din hund har svårt att koppla av kan det vara en bra idé att skärma av hundens utrymme, det kan du göra med hjälp av en hundgrind.

Hur lär jag hunden att sova i hundbädden?

När du väl har köpt en hundbädd är det dags att lära din hund att använda den. Det gäller dock att ha realistiska förväntningar, din hund kommer knappast använda hundbädden vid varenda vilostund, men det är viktigt att din hund förstår att den finns till för hen, och att det är en plats för vila.
När du kommer hem med hundbädden, placera den på ett lämpligt ställe och introducera den därefter till din hund. Om din hund lägger sig i hundbädden kan du de första gångerna belöna hunden och visa att hunden gör helt rätt. Försök även att göra hundbädden till en mysig plats, med till exempel en extra filt som din hund tycker om.


Läs även vårt test av bästa hundmaten här.

Kommentarer är stängda.