Vattenfontän katt bäst i test 2024 | Bästa kattfontän

Letar du efter den bästa vattenfontänen för katt? Då har du hittat rätt. I den här artikeln kommer vi att jämföra de tre bästa vattenfontänerna för katter och hjälpa dig att bestämma vilken som är rätt för din katt. Vi kommer också att diskutera hur ofta du bör byta vatten i en kattfontän och några av fördelarna med att använda en dricksfontän till din katt.

Vattenfontän katt bäst i test 2024

Drinkwell Avalon Vattenfontän

Den första fontänen på vår lista är Drinkwell Avalon Vattenfontän.

Detta är en ett utmärkt val för katter som gillar rinnande vatten och hålla sig hydrerade. Vattenflödet är justerbart så att du kan ställa in det på en nivå som din katt trivs bäst med.

Dessutom har den här fontänen en extra stor behållare som rymmer två liter vatten. Fontänen är gjord av vit keramik och är både stilren och enkel att rengöra. Vidare är fontänen utrustad med utbytbart kolfilter som renar vattnet.

Vattenfontän till katt i keramik

Drinkwell 360 Vattenfontän till katt

Den andra fontänen på vår lista är Drinkwell 360 Vattenfontän.

Detta är ett bra val för katter som gillar rinnande vatten och att hålla sig hydrerade. Fontänen levereras med fem olika utlopp så att du kan anpassa vattenflödet efter din katts önskemål.

Med den här fontänen behöver du inte byta vatten lika ofta, den rymmer hela 3,8 liter vatten. En annan fördel med Drinkwell 360 är att den utöver ett kolfilter även har ett utbytbart skumplastfilter som håller vattnet fritt från hår.

Dricksfontän till katt i rostfritt stål

Trixie Vital Flow

Det sista alternativet vi rekommenderar är Trixie Vital Flow.

Trixie Vital Flow är en billig vattenfontän till din katt där du verkligen får valuta för pengarna. Vattenflödet i den här fontänen är mjukt och långsamt, så den är perfekt för katter som är tveksamma till rinnande vatten.

Dessutom är vattenfontänen både tystgående, så att den inte stör dig eller katterna samt mycket energisnål. Fontänen rymmer 1,5 liter och inkluderar två stycken kolfilter vid köp.

Billig vattenfontän katt

Lära katt dricka ur vattenfontän

Om din katt gärna dricker ur duschen eller vasken idag är det dags att lära den dricka ur vattenfontänen. Placera fontänen på en plats där din katt tillbringar mycket tid, till exempel vid dess matskål eller säng.

Fyll vattenfontänen med friskt vatten och placera några leksaker eller godis i närheten för att locka din katt. När din katt har börjat dricka från fontänen kan du flytta den till en annan plats i huset. Testa att belöna katten i samband med att den använder vattenfontänen, till exempel med en godis eller lite lek efteråt.

Hur ofta ska man byta vatten i en kattfontän?

Om du har en familj med flera katter rekommenderas det att du byter vatten i din katts dricksfontän varje dag. Om så inte är fallet räcker det med en eller två gånger i veckan. Du kan naturligtvis också rengöra och desinficera insidan av fontänen oftare än så om du märker att fontänen blir smutsig snabbare än så.

Vidare är det viktigt att du byter kolfiltret i kattens drickfontän. Hur ofta du gör detta beror på vilken typ av kattfontän du har och hur många katter som dricker från den, men en bra tumregel är att byta ut filtret en gång i månaden eller när du märker att de behövs.

Varför ska du välja en dricksfontän till din katt?

Katter är kräsna när det gäller deras dricksvatten. Om din katt inte gillar sin vattenskål och dricker för lite vatten riskerar du att katten får fysiska problem. Om en katt får i sig för lite vatten kan katten drabbas av njurproblem, urinstenar och urinvägssjukdomar. Vattenfontäner för katter hjälper till att lösa många av dessa problem.

Genom att hålla vattnet i en ständigt strömmande ström blir det mer lockande att dricka för katter. Det rinnande vattnet hjälper också till att hålla vattnet rent och fritt från bakterier. De flesta dricksfontäner för katter har dessutom filter som hjälper till att avlägsna orenheter från vattnet. Detta är viktigt eftersom katter konsumerar mer vatten när det är färskt och fritt från föroreningar.

Sammanfattning av bästa kattfontänen

Sammanfattningsvis är en dricksfontän för katter en bra investering för alla familjer som äger katter. Den håller inte bara din katt hydrerad, utan kan också hjälpa till att förebygga hälsoproblem som är förknippade med uttorkning. Dessutom så kan kattfontänen uppfattas som ett roligt moment i vardagen för din katt, och bidra med mental stimulans.