Lära hunden roliga tricks – Enkla trick att lära hunden


Att lära hunden tricks är någonting som är roligt för både dig och din hund. De flesta hundar kan lära sig enkla tricks så som vacker tass eller att snurra runt. Kom ihåg att ha en positiv lärandemiljö för hunden och var tålmodig. Att lära din hund nya tricks är ingenting du gör på en förmiddag, det är någonting som tar tid och kräver ihållig träning.

Positiv lärandemiljö

Att lära sig nya tricks ska vara roligt för både din hund och dig som tränare. Beröm hunden när den gör rätt och belöna med exempelvis godis. Däremot om hunden inte förstår eller vill göra annat, kom ihåg att inte skälla på hunden. Ta istället en paus och gör någonting annat ett tag för att sedan försöka igen.

Integrera träningen i vardagen

Istället för att bara ställa ner hundskålen med mat, passa på att göra det lite utmanande och roligare för hunden genom att försöka få din hund att snurra runt innan matskålen ställs ner. Detta rekommenderas även av Jeanette Bergenstav som besökte Nyhetsmorgon och har skrivit boken Hundkul! inom ämnet.

Fördelar med att lära din hund tricks

Det finns flertalet fördelar med att lära din hund nya tricks. Trots att tricksen i sig är helt onödiga och inte fyller någon praktisk funktion, så bidrar lärandet till en bättre kommunikation mellan dig och din hund, enligt Fredrik Steen. Hundar är smarta djur som är skapta för att använda hjärnan, genom att lära din hund tricks aktiverar du din hund vilket kan minska risken för beteendeproblem och stress.

Tricks att lära hunden

Om din hund redan har lärt sig att sitta och ligga kan ett bra nästa steg till exempel vara att lära hunden att snurra. Det kan se ut som videon nedanför demonstrerar.

Ett annat trick att lära din hund kan vara att den ska gå slalom mellan dina ben. Se inslaget från Nyhetsmorgon där Jeanette Bergenstav visar hur du lär din hund att gå slalom.

Sammanfattning

Sammanfattningsvis är det enbart din och din hunds fantasi som sätter gränsen för vad ni kan lära. Så länge du skapar en positiv lärandemiljö och känner av hur din hund reagerar så finns det enbart positiva aspekter med att lära sin hund nya tricks.

Kommentarer är stängda.