Bästa hundtrimmer | Hundtrimmer bäst i test 2021

Vilken är den bästa hundtrimmern? Den här frågan har ställts av många hundägare och det finns många svar. Vissa säger att en hundtrimmer inte är nödvändig eftersom du kan klara dig med saxar. Andra kommer att säga att det inte spelar någon roll vilken typ av hundtrimmer du använder så länge den fungerar för din hunds päls. I den här artikeln kommer vi att titta på några av de bästa hundtrimmer på marknaden för att hjälpa till att svara på vilken som faktiskt är värd att investera i.

Fördelar med att ha en hundtrimmer

Hundtrimning kan vara tidskrävande, särskilt om det bara är en person och flera hundar i hushållet. Det kan också ta mycket av din och hundens energi om hunden upplever det som ett mindre roligt moment. Att använda sig utav en sax för att klippa hunden är oftast ingen bra idé. Det tar för lång tid och kan vara obehagligt för hunden. Många hundägare lämnar in sina hundar till en hundfrisör. Hundfrisörer kan vara mycket kostsamt och genom att klippa din hund själv så kan du spara många kronor i det långa loppet.

Att tänka på när man köper en hundtrimmer

Det finns många olika typer av pälstrimmers på marknaden. Trimmerns storlek, bladlängd och form kan variera mycket från en tillverkare till en annan. Denna variation i tillgängliga produkter gör det svårt för nya ägare att avgöra vilken typ de ska köpa när de köper sin första hundtrimmer. När du köper en hundtrimmer är det viktigt att den är av bra kvalité. En hundtrimmer ska vara robust och välgjord. Bladet på trimmern måste också vara skarpt, så att det kan skära igenom ditt husdjurs päls utan att dra eller dra för hårt i huden.

Ett hundtrimningskit av god kvalitet kommer att ha en rad olika storlekar på knivarna för att passa alla storlekar av djur som behöver trimmas. På så sätt kan du själv välja vilken längd din hund ska ha på pälsen. Detta garanterar att det finns en storlek som passar alla pälstyper, från tjock och lockig till tunn.

Bästa hundtrimmer – Hundtrimmer bäst i test 2021

Den bästa hundtrimmern i vårt test var Klippmaskin Hund Oster A6 Slim. Knivarna på det här kitet är självslipande, vilket innebär att de håller sig vassa längre och inte behöver bytas ut så ofta. Detta kit är mycket lätt att montera direkt från lådan och levereras med en rad olika tillbehör som kan hjälpa dig att hålla hundens päls i gott skick. Utöver Klippmaskin Hund Oster A6 Slim finns det flera andra bra alternativ för dig som vill klippa din hund själv. Nedan går vi igenom de hundtrimmers vi rekommenderar.

Klippmaskin Hund Oster A6 Slim

Oster Slimline hundtrimmer

Detta är en högkvalitativ hundtrimmer där motorn kan gå på tre stycken olika hastigheter beroende på pälsens tjocklek. Trimmern har ett flertal olika avståndsstycken vilket gör att du kan klippa exakt den längden du vill att din hund ska ha. Det här är en maskin med lång hållbarhet som gör att du inte behöver investera pengarna i dyra frisörbesök för din hund. Oster har ett stort utbud av extrablad och tillbehör till trimmern vilket garanterar en lång livslängd.

Andis RACD

Andis RACD

Andis RACD är en lättanvänd hundtrimmer som passar de flesta pälstyper. Vid köp medföljer två stycken olika skärblad med olika längd, 3,2mm och 1,5mm.

Moser 1400 Klippmaskin

Moser 1400

Moser 1400 Klippmaskin är en klippmaskin för de lite mindre hundarna. Den är utformad för att klippa pälsen i alla riktningar och går att justera mellan 0,1 till 3mm.

Sammanfattning av bästa hundtrimmern 2021

Sammanfattningsvis är Oster A6 Slim den hundtrimmer vi rekommenderar. Det är den bästa hundtrimmern för de flesta pälstyper och den har många användbara tillbehör.

Andis RACD är ett utmärkt val om du vill ha en lättanvänd trimmer som passar de flesta pälstyper.

Moser 1400 klipparen är bra för att trimma mindre hundar i alla riktningar så att de ser perfekta ut.

Vi hoppas att den här artikeln kan vara till nytta för dig när du försöker hitta den bästa hundtrimmern för din hund.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *